7 tips til at beskytte din smartphone mod kulde

7 tips til at beskytte din smartphone mod kulde

7 tips til at beskytte din smartphone mod kulden

Mobiltelefoner og frostvejr er ikke en god kombination. En smartphone fungerer nemlig ikke optimalt, når temperaturen falder drastisk. Derfor er det vigtigt at passe godt på din telefon i vintervejret for at undgå skader og iPhone reparation. Heldigvis findes der flere måder at beskytte mobilen på, når temperaturerne når under frysepunktet. 

Læs med her, hvor vi har samlet 7 tips til, hvordan du forbereder din iPhone – og andre smartphones – på vinteren, og hvordan du bedst beskytter den mod kulde. 

Derfor skal du beskytte mobilen mod kulde og frost

Smartphones og vinterkulde er en rigtig dårlig kombination. En af de største grunde til det er, at teknologien i vores telefoner ikke er lavet til de ekstreme temperaturer, der ofte rammer om vinteren. Specielt telefonens batteri har svært ved de lave temperaturer, da kulde og frost kan gøre, at batteriet pludselig løber tør for strøm. Du har måske prøvet, at din smartphone pludselig løber tør for strøm, selvom den var fuldt opladt? 

Årsagen er, at batteriet bliver koldt, og det skaber mindre strøm. Og det er bare én af konsekvenserne ved at udsætte sin mobiltelefon for det kolde vintervejr.  

7 tips til at beskytte mobilen i kulden 

Men hvad kan man så gøre for at passe på sin smartphone om vinteren? Vi har samlet 7 gode tips til at beskytte mobiltelefonen mod kulden, som du kan gøre brug af:

Hold mobilen varm

Et af de bedste råd er, at sørge for at opbevare din mobiltelefon i lommen eller i en taske, så du undgår, at den tager skade af frost og kulde. Undgå så vidt muligt at lade den ligge udenfor i kulden eller i en kold bil, da det kan påvirke batteriets ydeevne. 

Brug et isolerende etui eller cover

Invester i et isolerende etui eller cover til din smartphone – så får den ekstra beskyttelse, der hjælper med at holde på varmen og forhindre at telefonen udsættes for frost. 

Undgå pludselige temperaturændringer

Undgå så vidt muligt at gå direkte fra kolde temperaturer til varme indendørs, da det kan skade din smartphone. I stedet for at udsætte den for pludselige temperaturændringer er det en god idé at lade telefonen “varme op” gradvist. Det samme gælder i øvrigt den anden vej rundt. 

Undlad at lægge din mobil til opladning, lige når du er kommet indenfor. Sørg i stedet for, at den er varmet lidt op, inden du sætter den til opladning. 

Sluk for telefonen i ekstrem kulde

Skal du ud i ekstrem kulde, er det en god idé at slukke telefonen helt. På den måde undgår du, at den tager skade af de ekstreme temperaturer.  

Sørg for at batteriet er ladet op

Det er vigtigt at sørge for, at batteriet på din mobiltelefon er ladet helt op, inden du bevæger dig ud i kulden, da minusgraderne aflader batteriet hurtigt. Er du bange for, at din telefon løber tør for strøm, kan du også overveje at medbringe en powerbank. 

Undgå at have telefonen tæt ind til kroppen 

Opbevar ikke din mobiltelefon for tæt på kroppen, når du er ude i vintervejret, da den varme kropstemperatur kan skabe kondens.

Brug et headset, når du besvarer opkald

Det er en god idé at bruge et headset, når du skal besvare opkald eller bruge din smartphone til andre ting, imens du er udenfor i frostvejr. På den måde undgår du at hive din smartphone frem fra lommen. 

Sådan redder du en smartphone, der har fået kondens

Har du været så uheldig, at din smartphone har fået kondens – måske fordi den har ligget i en kold bil natten over – er der faktisk noget, du selv kan gøre.

Sørg for at lægge telefonen et sted, hvor den kan varme langsomt op – og meget gerne over nogle dage. Flyt telefonen gradvist til et varmere og varmere sted, som fx et køleskab, en udestue eller et bryggers, hvor der er stuetemperatur. 

Når du opvarmer din mobil langsomt, mindsker du nemlig risikoen for, at der dannes kondens. Er det ikke muligt at starte din telefon, kan det være nødvendigt at indlevere din telefon til iPhone reparation.