Hvilken iPhone skal du vælge? Komplet guide

Hvilken iPhone skal du vælge? Komplet guide

Valg af iPhone

Er du på udkig efter en ny iPhone, men er du i tvivl om, hvilken model du skal vælge? Det kan være svært at finde frem til, hvilken iPhone der er den rette for dig blandt de mange nye modeller på markedet. 

Vi har hjulpet dig godt på vej, og giver dig her et overblik over de forskellige iPhone-modeller, baseret på blandt andet funktion og pris, og guider dig til, hvilken iPhone du kan overveje at købe til dit behov. Læs med og bliv klogere på, hvilken iPhone der passer bedst til dig, inden du går ud og investerer i en ny telefon.

Vil du have mere inspiration til valg af mobiltelefon? Læs også vores guide til køb af smartphone

Få en hurtig og effektiv iPhone reparation hos FixPhone. 

Hvilken iPhone skal jeg købe i 2024?

iPhone-serien byder på flere modeller, der dækker forskellige behov og budgetter. Hvilken model du bør vælge, afhænger af, hvad du vægter mest. Vi har samlet alt fra de nyeste modeller til mere prisvenlige af slagsen, så du kan finde den model, der passer til dine præferencer.

Læs videre her for at få overblik over de mest populære modeller og deres unikke fordele. 

Tænk over dit behov 

Hvilken iPhone du skal vælge afhænger i høj grad af, hvilket behov du har. Vil du eksempelvis have en iPhone med et godt kamera, så er det en god idé at vælge en af de nyere iPhone-modeller på markedet. 

Går du i stedet op i, at din iPhone har en lang batterilevetid og en høj ydeevne – eller leder du blot efter en all-around iPhone, der kan lidt af det hele – så kan det være en helt anden model, du skal gå efter.

Her er en oversigt over de mest populære modeller, og hvorfor de kan være det rigtige valg for dig. 

iPhone 15 Pro Max: Til dig, der vil have det bedste af det bedste 

iPhone 15 serien er endelig landet, og det betyder et helt nyt og æstetisk flot design i titanium og en UBC-C-tilslutning, der er nemt at betjene. Derudover er iPhone 15 Pro Max udstyret med et nyt periskop 5x telekamera, der har forbedret telefonens zoom-muligheder, hvilket giver et suverænt kamera. 

Ikke nok med det, så har den nye iPhone 15 Pro Max en 48MP quad-pixel hovedlinse og en 12MP ultravid-linse, hvilket gør den til den absolut bedste iPhone til mobilfotografi.  

Fordele:

  • Ydeevne: Udstyret med den nyeste A18 Bionic-chip, som giver en ekstremt hurtig ydeevne og er ideel til dem, der bruger deres telefon til krævende opgaver som gaming eller videoredigering.
  • Kamera: Har et avanceret tredobbelt kamerasystem med forbedret zoomkapacitet og nattelinsesystem, der giver dig mulighed for at tage professionelle billeder under alle forhold.
  • Batterilevetid: Forbedret batterilevetid, som holder hele dagen – selv ved intensiv brug.
  • Skærm: En 6,7-tommer Super Retina XDR-skærm, der er perfekt til dem, der nyder at se videoer eller redigere fotos på farten.

Hvem bør vælge denne model?

Den nye iPhone 15 Pro Max er et perfekt valg til dig, der ønsker det bedste kamera på markedet lige nu, den hurtigste processor og en stor skærm. Hvis du vil have den ultimative iPhone-oplevelse, er 15 Pro Max den rette model for dig.

iPhone 15: Til dig, der vil have alle de vigtigste funktioner  

iPhone 15 er en af de mest prisvenlige iPhones lige nu, som samtidig er udstyret med de allervigtigste funktioner. iPhone 15 har desuden en hel del af byde på, når det kommer til høj ydeevne, et lækkert design og fotografering. 

Denne model har en 6,1-tommer super XDR OLED-skærm, et hurtigt A16 Bionic-chipsæt, en USB-C-port og et sublimt 48MP-hovedkamera. Alt sammen i en flot og yderst appellerende indpakning.

Fordele:

  • Ydeevne: Kraftfuld A17 Bionic-chip, der sikrer en god ydeevne, og som kan håndtere de fleste apps og spil uden problemer.
  • Kamera: Har et fremragende dobbeltkamera-system, der er godt til både hverdagsfotos og mere kreative projekter.
  • Batterilevetid: Solid batterilevetid, som klarer en hel dag ved almindelig brug.
  • Skærm: En 6,1-tommer Super Retina XDR-skærm, der giver levende farver og klarhed.

Hvem bør vælge denne model?

iPhone 15 er et godt bud på en smartphone til dig, der vil have en stærk og alsidig telefon uden at betale for premium-funktioner, som du måske i grunden ikke har brug for. Hvis du vil have en lækker iPhone til en fornuftig pris, som samtidig har en god ydeevne, så er iPhone 15 et godt valg. 

iPhone 14: Til dig, der ønsker en pålidelig telefon til en lidt lavere pris

iPhone 14 og 14 Pro Max har begge en 6,1” skærm, en lang batteritid og et sublimt kamera, der sørger for, at du kan tage flotte billeder og videoer.

iPhone 14 og 14 Pro Max har adskillige banebrydende funktioner, blandt andet en helt ny chip, det innovative kamera med 48 MP og en ny Super Retina XDR-skærm, der giver en høj opløsning og en perfekt brugeroplevelse.    

Fordele:

  • Ydeevne: Drevet af A15 Bionic-chippen, som stadig leverer stærk ydeevne og håndterer dagligdags opgaver, spil og apps med lethed.
  • Kamera: Dobbeltkamera-systemet leverer skarpe fotos og videoer, med særligt gode resultater i dagslys.
  • Batterilevetid: God batterilevetid, der kan klare en hel dags brug uden problemer.
  • Skærm: 6,1-tommer Super Retina XDR-skærm med levende farver og klar billedkvalitet.

Hvem bør vælge denne model?

iPhone 14 er et godt valg, hvis du er på udkig efter en solid og pålidelig iPhone, men ikke nødvendigvis behøver de allernyeste funktioner. Modellen er derfor det perfekte valg til dig, der  ønsker en iPhone med moderne funktioner til en lavere pris end de mange dyrere modeller på markedet.

iPhone 13: Til dig, der vil have mest mulig værdi for pengene 

Den nyere version af iPhone 13 har fået en opgradering af batterilevetiden fra forgængeren, iPhone 12. 

Den opdaterede version af iPhone 13 er desuden udstyret med en 6,1” og 5,4” Super Retina XDR OLED-skærm, der er langt lysere end forgængeren. Det betyder, at du kan se alting meget bedre på skærmen – endda i sollys. 

Derudover kan du nyde godt af et langt stærkere skærmglas, sammenlignet med iPhone 12, takket være Apples Ceramic Shield glas.

Fordele:

  • Ydeevne: Udstyret med A15 Bionic-chippen, som også findes i iPhone 14, hvilket gør den hurtig og effektiv til de fleste opgaver.
  • Kamera: Dobbeltkamera-systemet leverer imponerende billeder, især under gode lysforhold, og understøtter funktioner som nattilstand og Cinematic Mode.
  • Batterilevetid: Batteriet er kraftfuldt nok til at holde en hel dag.
  • Skærm: 6,1-tommer Super Retina XDR-skærm, der giver skarp billedkvalitet og rige farver.

Hvem bør vælge denne model?

iPhone 13 er et fremragende valg, hvis du er på udkig efter en pålidelig og kraftfuld iPhone til en overkommelig pris. Den er perfekt for dig, der ikke har behov for de nyeste funktioner, men stadig ønsker en solid ydeevne, god batterilevetid og et fremragende kamera.

iPhone 12: Til dig, der vil have en god og prisvenlig iPhone 

iPhone 12 og iPhone 12 Pro Max er stort set identiske, når det kommer til design og de vigtigste funktioner – de har for eksempel begge 5G, et tredobbelt kamera, Super Retina XDR-skærm og A14 Bionic-chip. 

Både iPhone 12 og 12 Pro er gode bud på iPhones, der er mere budgetvenlige end mange af de nyere modeller, men hvor du samtidig får rigtig meget værdi for pengene. Begge telefoner dækker de flestes behov, så er du på udkig efter en pålidelig iPhone til en fornuftig pris, så er dette et oplagt valg. Den væsentligste forskel på de to modeller er kameraet og skærmstørrelsen. 

Fordele:

  • Ydeevne: Udstyret med A14 Bionic-chippen, som stadig leverer hurtig og responsiv ydeevne til daglig brug, herunder streaming, gaming og multitasking.
  • Kamera: Dobbeltkamera-systemet tilbyder solide fotomuligheder, herunder nattilstand og Deep Fusion, hvilket gør det muligt at tage flotte billeder i forskellige lysforhold.
  • Batterilevetid: God nok til at klare en hel dag, selvom den ikke er helt på niveau med nogle af de nyere modeller.
  • Skærm: 6,1-tommer Super Retina XDR-skærm, som leverer flot klarhed og farverigdom, og som også understøtter HDR10 og Dolby Vision.

Hvem bør vælge denne model?

iPhone 12 er ideel til dig, der er på udkig efter en iPhone med moderne funktioner som 5G-understøttelse og OLED-skærm til en endnu lavere pris. Det er således det perfekte valg, hvis du vil have en solid smartphone-oplevelse uden at betale for de nyeste funktioner, men stadig ønsker en pålidelig og veludstyret iPhone.

Hvilken iPhone får man mest for pengene?

Lige nu er iPhone 15 den iPhone en af de bedste modeller, hvor du får mest værdi for pengene. iPhone 13 Pro er stadig et godt valg, hvis du gerne vil have en iPhone Pro, men ikke nødvendigvis vil bruge mange penge på en iPhone-model med Dynamic Island. 

Er du fortsat i tvivl om, hvilken iPhone du skal vælge? Læs mere om hvilke iPhones, der har vundet bedst-i-test her

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken iPhone telefon er bedst?

iPhone 15 Pro Max er den bedste iPhone, hvor du både får den nyeste mobilteknologi, herunder et sublimt kamera, høj ydeevne og flere forskellige avancerede funktioner, herunder OLED-skærm. 

Hvad er forskellen på en almindelig iPhone og Pro?

Den væsentligste forskel på en almindelig iPhone og iPhone Pro er kameraet og størrelsen på skærmen. Pro-modellerne er udstyret med et tredobbelt kamera, hvorimod de almindelige iPhone-modeller har et dobbeltkamera (ultravidvinkel og vidvinkel). 

Hvilken iPhone skal jeg vælge 14 eller 15? 

Hvis du vil have det bedste inden for mobilteknologi, så er iPhone 15 det oplagte valg til dig.

Hvad skal jeg vælge iPhone 13 eller 14?

Både iPhone 13 og iPhone 14 har den samme A15 Bionic-chip – dog har iPhone 14 en lidt bedre ydeevne i spil og apps, når det gælder billedbehandling og fotoredigering.,