Apples nye iPhones kan koste dig og forsikringsselskaberne dyrt

Apples nye iPhones kan koste dig og forsikringsselskaberne dyrt

De nyere iPhones, såsom iPhone 8, X, 11, 11 Pro m.fl., er udstyret med en glasbagside, og Apples nye iPhones kan koste dig og forsikringsselskaberne dyrt. Især hvis du er så uheldig at tabe mobilen og smadre bagsideglasset.

Mange vælger at forsikre deres nye iPhone, allerede når de køber den hos forhandleren. Den ofte høje pris på forsikringerne, betyder dog at flere vælger forsikringen fra efter en periode. Typisk da telefonen ikke længere har helt samme værdi, som da den var ny. Uanset om man har forsikring eller ej, kan det blive dyrt at få repareret de nye iPhones, skulle de gå i stykker.

De store tabere

De fleste af os har oplevet at tabe vores smartphone. Har man en forsikring, indleverer man sin smartphone, der hvor man har købt den, betaler en 400-500 kr. i selvrisiko, og så sørger forsikringen for resten. Det kan dog være, at det er ved at slutte nu.

Årsagen er, at de nye iPhones glasbagsider ikke kan repareres på samme måde som tidligere, da de er limet ekstremt godt fast. Det betyder i alt sin enkelthed, at hvis bagsiden går i stykker, er man tvunget til at ombytte hele enheden hos Apple leverandøren. Det koster et sted mellem 3000 og 6000 kr. Apple tilbyder nemlig ikke reparation af bagsiden. Så uanset om du er forsikret eller ej, er der en taber. Hvis du ikke er forsikret, er du selv nødt til at betale for en helt ny telefon. Er du forsikret, så er det forsikringsselskabet, som du er forsikret gennem, som er den store taber. De skal nemlig til at punge ud for en helt ny iPhone, hver gang der er tale om en ødelagt bagside. I hvert fald indtil at det går op for dem, at næsten alle iPhones skal ombyttes til næsten fuld pris, så snart noget så simpelt, som glasbagsiden går i stykker.

”Vi fik et chok, da vi fik de første iPhone 8 ind til skift af bagside. Det krævede en 2-3 timers operation at få glasset afmonteret“, siger Nael Cheheibar, direktør og indehaver af FixPhone-kæden og medstifter af mobilopladere.dk .

Selvom de store tabere på kort sigt er forsikringsselskaberne, kan man forestille sig, at de vil hæve forsikringen eller selvrisikoen, for at dække de ekstra omkostninger, og det ville i sidste ende ramme iPhone-ejerne, som så er nødt til at punge op, når uheldet er ude.

FixPhone har investeret i løsningen

Hos FixPhone stræber vi altid efter at være mest fremme mht. korrekte, effektive og billige kvalitets-reparationer af smartphones. Vi har derfor investeret massivt i alle vores værksteder. Efter at vi opdagede det kommende problem, har vi taget udfordringen op ift. at fikse bagsiden, uden at man skal smide flere tusinder efter det. Her har vi haft fordel af vores mere end 10 års erfaring med reparationer af smartphones, tablet og computere

“For at kunne hjælpe bedst og billigst muligt, har vi investeret i nogle lasermaskiner, som kan brænde limen op. Det er både sikkert og gennemtestet, og kan spare vores kunder mange penge”, siger Nael.

Selvom det er en besværlig proces, fortæller Nael at det er en nødvendig metode for at løse opgaven, da kunderne ellers er nødt til at købe en helt ny telefon. FixPhones nye tiltag betyder, at kunder kan få repareret deres bagsideglas til en pris på kun 995,-.

”Vi har fastsat prisen for reparation og udskiftning af bagsideglasset lavt, så alle har råd, uanset om man er lønmodtager eller studerende”, afslutter FixPhone direktøren.

FixPhones butikker har alle eget inhouse-værksted og findes i både i HelsingørHillerødRoskilde eller Køge. Har du en iPhone, hvor bagsideglasset er smadret eller flækket, eller har du brug for andre reparationer, kan du finde din model, reparationstype, pris mm. her. Du er også velkommen til at kontakte os.