Langsom telefon – Sådan gør du mobilen hurtigere igen

Langsom telefon – Sådan gør du mobilen hurtigere igen

Vi har alle prøvet at få ny telefon, hvor noget af det første man bemærker, er hvor dejligt hurtig den er. Man surfer rundt på nettet, åbner flere apps og det hele går stærkere, end det gjorde med den gamle mobil. Men som med meget andet så holder det ikke evigt. Med tiden begynder telefonen at blive langsommere, og tålmodigheden bliver testet. Mobilen behøver hverken at være slidt eller særligt gammel, før den bliver langsom, går i sort eller uforventet lukker apps mens du bruger dem. Før du giver op på telefonen, er der dog flere ting du kan gøre, for at telefonen bliver hurtigere.

Tricks til en hurtigere mobil

De fleste tilfælde af lav hastighed kommer af, at mobiltelefonens arbejdshukommelse/RAM ikke kan følge med. Kort sagt så bruger især spil, apps og videoklip hukommelsen, så der ikke efterlades nok RAM til resten af telefonen opgaver. Og så går det langsomt!  

Start med at slette alle spil, apps, videoer og billeder du ikke bruger eller ønsker. Du kan eventuelt flytte billeder og videoer over på en harddisk inden da.

Ved at gå ind i telefonens indstillinger kan du se, hvad der optager mest hukommelse. Det er her der skal ændres. Hvis der er apps, som du ikke bruger så ofte, skal du slå baggrundsopdatering fra på disse.

Ovenstående skulle gerne hjælpe, men er mobilen stadig sløv, så tag backup af alt indhold og gendan telefonens fabriksindstillinger. Sørg for at du har en backup på iCloud, Google drev eller lignende inden gendannelse. Derefter burde telefonen være hurtigere, uanset om det er en iPhone, Samsung, Huawei eller noget helt fjerde.

Forsøgt uden at få det ønskede resultat?

Det er en ting ofte er årsagen til den langsomme og sløve mobil, og det er især batteriet. Hvor ovenstående løsning er baseret på softwaren, så er dette et spørgsmål om hardware, og her ser vi ofte, at telefoner bliver hurtigere med et batteriskifte. Skulle du ikke ønske at skifte hele telefonen ud, så kan vi skifte batteriet for dig i stedet. Det plejer at have stor betydning, da batterier bliver sløve med tiden. Vi skifter batteriet i vores butikker i HelsingørHillerødRoskilde eller Køge. – det kræver ikke forudgående aftale. Så kig endelig forbi, så giver vi gerne kaffe eller vand, mens vi skifter batteriet.