Selvom de fleste af os betaler flere tusinde kroner for vores nye mobiltelefon, så er vi ikke helt så gode til at passe på dem, som man kunne forestille sig. Hos FixPhone modtager vi dagligt massevis af telefoner til reparation, hvor mange af skaderne ofte kunne være undgået, hvis telefonen havde været beskyttet korrekt. Her giver vi vores gode råd til, hvordan du kan beskytte din telefon bedst muligt.
Varme og kulde er årsag til mange telefonskader
Uanset om vejret er til en tur på stranden eller om det er optimalt til vinterbadning, så spiller det en rolle, når det drejer sig om at beskytte telefonen. Varmen kan nemlig gøre skade på din mobiltelefon, da den kan blive overophedet, og derudover så har vi den jo ofte med på stranden, hvor den er udsat for sand, fugt og vand. Vi giver dig i dette indlæg en række konkrete tips til hvordan du kommer igennem vinteren og sommeren på bedst mulig måde, med en velfungerende mobil.
Ligesom med høje temperaturer er din mobil heller ikke glad for lave temperaturer. Du er nok en af de mange, som har prøvet at glemme din telefon i bilen, hvorefter du er kommet tilbage til telefonen, som automatisk er slukket pga. enhedens forsvarsfunktion, som hjælper imod skader fra både varme og kulde.
Hyggen ved vandet skader din mobil
Vi danskere elsker at nyde den korte sommer vi har til det fulde og derfor er strandene, parkerne, svømmepoolene og badesøerne proppet med mennesker. De fleste af os kan erkende os skyldige i, at vi nok bruger telefonen i en høj grad, når der skal hygges. Vi har alle vores telefoner med for at fange smukke momenter eller hyggelige glimt på video og billeder.
Som de fleste nok allerede har gættet, skader saltholdigt luft din telefon, som når man fx er på stranden.
Udover det, er det åbenlyst at en telefon ved direkte kontakt med vand uafhængigt af vejret er en mobils softwares kryptonite, som mange kender fra den klassiske tur med ”telefon-i-toilettet”. Det samme gælder, hvis du taber din mobil ned i svømmepoolen. Dog er der også her en masse andre ting, der skader din kære Samsung eller iPhone, som du skal være opmærksom på. Klorholdigt luft skader nemlig også din mobiltelefon, og dine klorholdige fingre som du bruger efter du har taget en dupper nede i vandet, gør det ikke bedre.
Det dejlige og flotte sand er gift for din mobil
Du ligger på stranden og bader i solen mens din mobil ligger ved siden af dig. Du lægger den fra dig på sandet, eller din telefon ender der tilfældigt, som den jo bare gør for de fleste af os. Nu er der sand på telefonen, og du børster det væk og mere tænker du ikke over det. Faktisk kan du ikke se det, men sandet er trængt ind i din mobil gennem AUX-stikket, ladeporten eller i højtaleren. Det noget bøvl, for på dit næste telefonopkald undrer du dig over, hvorfor personen på den anden ende af linjen har svært ved at forstå, hvad du siger. Din telefons software og mikrofon har nu taget skade, så du ender nede hos os i en af FixPhone-butikkerne, fordi du var ikke var bevist om faren som du udsatte din mobil for. Medmindre du havde fået læst vores super gode råd inden da.
Undgå høje temperaturer og oprethold din reklamationsret
Din iPad, mobil, computer eller anden tablet er sensitiv overfor høj varme og derfor er det åbenlyst at du bør efterlade din telefon i skyggen. En anden faktor som en telefon ikke bryder sig om, er en fugtig lomme. Du mister ofte også reklamationsretten på 2 år, som frafalder ved fugtskader.
Din mobil/enhed har en automatisk funktion, som gør at den slukker, hvis den bliver udsat for meget høj (og omvendt også meget lav temperatur).
De gode råd fra FixPhone
- Når du er på stranden, parken eller ved svømmepoolen, er det en god idé at have en taske med, som du ikke lægger dit våde tøj eller håndklæde i. Dermed kan du undgå direkte stråling fra solen på din enhed, sand fra stranden eller fugt fra lommen. Og efterlad ikke din enhed i en bil på en varm dag.
- Undgå at ligge din mobil på våde eller fugtige overfalder. Fx vådt sand eller den våde jord tæt på poolen.
- Kolde overflader som fx ved en vindueskarm eller et kold altan-bord bør også undgås.
- På stranden bør du undgå at ligge din telefon direkte i sandet, så telefonindgangene ikke bliver angrebet med sandkorn.
Er skaden sket, kan du opsøge din nærmeste FixPhone butik og få kigget på problemet. Fx kan en vandskade ”sprede” sig yderligere og skade mere af software, jo længere til det får lov til at ligge i din telefon.